Sønsterud / Om Sønsterud

Publisert 03.11.2011 13:53,
Sist oppdatert 01.03.2012 10:00

41287_0X8Dov2kJSA

Studiested Sønsterud har 2 utdanningsprogram: naturbruk og studiespesialisering.

Studiespesialisering på Sønsterud er et Vg3 påbyggingskurs. Dette kurset er for deg som har fullført Vg2 på et av de 9 yrkesfaglige studieprogrammene, og som ønsker studiekompetanse for å begynne på høgskole eller universitet. Hvis du har gått et Vg2 kurs innen naturbruk kan ta ta studieforberedende Vg3 naturbruk.

Naturbruk på Sønsterud består av Vg1 Naturbruk, Vg2 Landbruk-naturviter, Vg2 Skogbruk, Vg2 Anleggsgartner/driftsoperatør idrettsanlegg og Vg3 studieforberedende naturbruk. Mye av undervisningen foregår ute i mindre grupper som gjør at du blir godt kjent med medelever og lærere. Tema- og prosjektbasert undervisning, ungdomsbedrift og andre varierte undervisningsformer preger hverdagen. Det er en fordel om du trives ute i skog og mark.

Internat , Solør videregående Sønsterud har internat med 18 enkeltrom og 28 dobbeltrom. Det er egen vask på rommene og felles dusj og do. Elevene har også tilgang til badstue. Det er Internett-tilgang på rommene. Elever som skal bo på internatet må vaske rommene sine selv, og det bli foretatt inspeksjon av rommene. Internatet er stengt i alle ferier, fridager og helger, men elevene kan søke om dispensajon fra dette. Internatet har egen kantine som tilbyr frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Elevene søker statens lånekasse om borteboerstipend, som dekker alle bokostnadene.

Offentlig kommunikasjon: Det går buss før og etter skoletid til/fra rutebilstasjonen på Flisa. Bussen kooresponderer med nord- og sørgående rutebusser hver time fra Flisa.

Les mer: Nyheter og blider fra Sønsterud.