Sønsterud / Ambassadørbesøk

Ambassadørbesøk

Den slovakiske ambassadøren i Norge Frantisek Kasicky og ordfører i Åsnes Ørjan Bue deltok da det ble arrangert slovakisk - norsk kveld på biblioteket i Åsnes. Bakgrunnen for arrangementet var det flere år lange samarbeidsprosjektet mellom Solør videregående Sønsterud og den videregående skolen i Banska Stiavnica i Slovakia. I tillegg til skoleprosjektet har det pågått et arbeidsutvekslingsprosjekt der Marit og Arne Rudshagen har bidratt til at slovakiske elever har kommet på arbeidsutveksling til Norge.

Ambassadørbesøk

Neste uker reiser to lærere og to elever fra Solør videregående Sønsterud til Slovakia. Etter det er prosjektperioden formelt over, men det vil bli søkt om nye prosjekter. Uansett vil kontaktene og vennskap som er knyttet fortsette.

IMG_6699

Ordfører i Åsnes og abassadøren fant tonen.

IMG_6682

Ambassadøren takker Zuzana Hermanova fra skolen i Slovakia og Helge Strætkvern fra Solør videregående Søsnterud

IMG_6698

Abassadøren, elever og lærer fra Slovakia underholdt med slovakisk folkemusikk.