Sønsterud

Sønsterud

Hva er dette?

Hva er dette?

Du kan delta i ukens NaturviterQuiz her

Elever fra Sønsterud dominerte NM i Lastbærerkjøring

Elever fra Sønsterud dominerte NM i Lastbærerkjøring

Under Hurdagene 2012 ble det arrangert  NM i lassbærerkjøring for lærlinger. Mesterskapet ble organisert av Maskinentreprenørenes Forbund og Det norske Skogselskap.

 

Tur til Slovakia

Tur til Slovakia

Vg3 Naturforvalterklassen ved Solør videregående Sønsterud har vært i Slovakia. De var på gjenvisitt hos hos elever og lærere fra Banska Stiavnica som besøkte Sønsterud tidligere i år. Her kan du lese rapport fra turen:  

Sikkerhetskurs

Sikkerhetskurs

Ansatte ved Elverum Energi har vært på sikkerhetskurs på Solør videregående Sønsterud. De 20 deltakerne ble i to dager kurset i felling, nedtaking av fastfelte trær og vindfallhogst

Kanotur

Kanotur

En gruppe elever fra Vg1 Naturbruk på Solør videregående Sønsterud har vært på kanotur på Svärtelven i Värmland

EM i skogbruksferdigheter

EM i skogbruksferdigheter

Solør videregående Sønstrud kom på 3. plass i årets EM. Her finner du bilder, film og mer informasjon om årets Europamesterskap i Slovenia.

Hogstmaskin

Hogstmaskin

Vg2 skogbruk har fått prøvd seg som hogstmaskinførere. Elevene sto for planlegging og gjennomføring av skogsdriften. Du kan lese mer og se video på Glomdalen.no

Grønn stein

Grønn stein

Anleggsgartnerelevene på Sønsterud har hatt travle dager. Først deltok de på Hagemessa der deres hageutstilling fikk en 2. plass i konkurranse med andre skoler. Bilder fra skolens utstilling finner du her. 

Nå sist deltok de på "Grønn stein", en samling for anleggsgartnerelever. Her kan du lese mer om hva de opplevde der.

Dobbeltseier

Det ble dobbeltseier til lagene fra Sønsterud under årets NM i skogbruksferdigheter. Nå går turen til EM i Slovenia i slutten av mai.

Les mer i artikkel i Østlendingen

Fra venstre: Jon Arne Borg Engø, Emil Ruud, Kristoffer Lund, Emil Kulusveen, Hans Martin Holseth, Sindre Løken, Lasse Bøler Strengelsrud og lagleder Ola Nymoen. Foran: Marion Ødegård

Vårtegn

Et sikkert tegn på at våren nærmer seg på Sønsterud er lyden av motorsager som durer både sent og tidlig. Vår betyr NM i skogbruksferdigheter og deltakerne har startet opptreningen til konkurransen.