Sønsterud

Hundekjøring

Slovakiabesøk

Naturviterelevene hjalp til som vertskap da våre Slovakiske samarbeidspartnere nylig var på besøk i Norge.

Ambassadørbesøk

Den slovakiske ambassadøren i Norge Frantisek Kasicky og ordfører i Åsnes Ørjan Bue deltok da det ble arrangert slovakisk - norsk kveld på biblioteket i Åsnes. Bakgrunnen for arrangementet var det flere år lange samarbeidsprosjektet mellom Solør videregående Sønsterud og den videregående skolen i Banska Stiavnica i Slovakia. I tillegg til skoleprosjektet har det pågått et arbeidsutvekslingsprosjekt der Marit og Arne Rudshagen har bidratt til at slovakiske elever har kommet på arbeidsutveksling til Norge.

Samarbeid med Slovakia

Solør videregående Sønsterud har et samarbeid med en skole i Banska Stiavnica i Slovakia. I slutten av april var Vg3 Studieforberedende Naturbruk på besøk i Slovakia. Falkonering, gruver, jaktslott, grotter og nasjonalparkforvaltning i Tatrafjellene sto bla. på programmet. Det var interessant å se at natur forvaltes på en annen måte der enn i Norge.

NM i skogbruk

I tidsrommet 7.april til 10. april 2014 møtes naturbruksskolene i Norge til NM i skogbruksferdigheter for skoler. Dette blir det tiende mesterskapet og det skal arrangeres på Solør vgs Sønsterud. Her forventer vi deltakere fra mellom 15 og 20 skoler fra hele landet. Det betyr mellom 75 og 100 deltagere samt et femtitalls lærere og andre fagfolk. Sønsterud ønsker alle velkommen og vil du vite mer om arrangementet finner du mer informasjon på www.nmskogbruk.info

Til Eidsvoll 200 år etter

Vg3 Påbygg- og  naturforvalterklassen fra Solør videregående Sønsterud var de første klassene som fikk omvisning i den nyrenoverte Eidsvollsbygningen. Elevene fikk oppleve en levende omvisning der de blant annet møtte Grunnloven far Christian Magnus Falsen. Åpningen ble markert med "Champagne". Du kan lese mer om besøket og se bilder på glomdalen.no

Hva skjer på internatet?

Nå har internatet på Solør vgs Sønstrud fått egen side på Facebook. Her legges det ut informasjon om aktiviteter som skjer på skolen på kveldstid. Gå inn og lik siden så er du oppdatert på hva som skjer. Har du vært inne og lest om fotokonkurransen? Gavekort på sportsutstyr til den som tar vinnerbildet. Tema for konkurransen er livet på internatet og skolen.

På dafniejakt

Vg2 landbruk (naturviter) og Vg3 studieforberedende naturbruk på Sønsterud har deltatt på dafniejakt som en del av forskningskampanjen 2013. Hva er en dafnie og hvorfor letes det etter dafnier?

Sønsterud elever i Moskva

Ingvild Liset og Jon Arne Borg Engø fra Solør vgs Sønsterud er på plass i Moskva for å delta i den 10. internasjonale kunnskapskonkurransen i skogbruksferdigheter, 8-14. september 2013. De unge studentene vant det norske uttaket til konkurransen under NM i Skogbruk i Lyngdal.

Feiring på Sønsterud

Ordfører Ørjan Bue troppet opp med kake for å gratulere Sønsterudelevene med innsatsen under NM i skogbruk.

Fylkestinget har møte på Sønsterud

Fylkestinget har i dag møte på Solør videregående Sønsterud. Det er informasjon om skogbruk, skognæringens vilkår og utdanningsmuligheter innen skogbruk som blant annet står på programmet. Vi ønsker dem velkommen til Sønsterud!